Jumaat, April 23, 2021
Home Blog

PUBG Mobile Musim 18: ‘Kebolehan Muzik’ + Peta Baru Meningkatkan Permainan Anda ke Tahap Baru

0

PUBG-RP18-1280x720

Musim PUBG yang baru kembali lagi! Musim 18 semakin hangat  dan dilancarkan pada 17 Mac termasuk Royale Pass (RP) baru yang dikenali sebagai Hundred Rhythms. Nikmati permainan yang baru dalam Mod Hundred Rhythms di mana anda boleh menggunakan kemampuan muzik yang menarik untuk mengatur pertahanan anda dan memulakan serangan.

Apa yang terserta dalam Patch 1.3?

Musim 18 PUBG Mobile adalah sebahagian daripada kemas kini Patch 1.3 yang dilancarkan pada 9 Mac yang lalu. Kemas kini baru menyatukan kandungan baru yang menyeronokkan termasuk senjata baru, peta, permainan dan banyak lagi.

Mungkin ciri Patch 1.3 yang paling terkenal dan ditunggu-tunggu ialah Mod Hundred Rhythms. Tersedia secara eksklusif untuk peta Erangel, ia mempunyai 3 Music Armbands yang memberi pemain  3 kemahiran khas (1 Aktif dan 2 Pasif). Mereka perlu pilih sebelum match  bermula. Kemahiran aktif tersedia pada awal permainan dan kemahiran pasif memerlukan pengumpulan kaset untuk diaktifkan. Ciri ini membawa pengalaman pertempuran bergaya yang baru untuk PUBG.

PUBGPatch1point3
Image Credit: Tencent Games / PUBG Mobile Facebook

Armbands termasuk:

Camouflage Armband

Stealth (A): Pakaian akan diubah menjadi Ghillie Suit, memberikan kemampuan untuk bersembunyi dari lawan.

Surveillance (P): Beri hint kepada pemain ketika musuh berada berdekatan.

Breathing Easy (P): Secara beransur-ansur memulihkan HP pemain apabila dia tidak mengalami kerosakan yang baru. 

Recon Armband

Sonic Scan (A): Membolehkan pemain melemparkan alat pengimbas ke hadapan dan menandakan musuh dalam radius tertentu.

Encore (P): Apabila pemain menumpaskan  musuh yang ditanda, mereka akan mendapatkan semula HP dengan kemampuan ini.

Sound Burst (P): Apabila terdapat musuh yang berdekatan, peluru akan membawa cas elektrik dan memberi kerosakan tambahan kepada lawan dari masa ke masa.

Guardian Armband

Music Barrier (A): Membuat penghalang separa telus di sekeliling pemain untuk mengurangkan kerosakan peluru.

Music Conversation (P): Digunakan untuk mematikan halangan dan mendapatkan semula tenaga rakan sepasukan dalam jarak tertentu.

Pop Metal (P): Bersama Music Barrier, mereka yang berada di dalam penghalang akan mengurangkan masa reload. 

Players can also explore two new maps in this new update! There’s Karakin, a smaller scale 64-player Battle Royale map that promises a quick play, and Code-C, a new Arena map more suited for close to mid-range shootouts.

Pemain juga boleh meneroka dua peta baru dalam kemas kini  ini! Terdapat Karakin, peta Battle Royale berskala lebih kecil dengan 64 pemain yang menjanjikan permainan cepat. Code-C, peta Arena baru yang lebih sesuai untuk penembakan jarak dekat.

Bersiap sedia lah untuk menggunakan  senapang sniper serba baru, Mosin-Nagant yang akan tersedia di Erangel dan Vikendi. Ia mempunyai peluru 7.62mm, kelajuan peluru yang lebih cepat, dan pengurangan kerosakan yang lebih sedikit untuk membantu anda menembak musuh dari jauh!

Players can also try on the absolute thrill of the Motor Glider in this new season. This flying machine will only spawn on Erangel and Miramar and can take on two players and allows for faster travel time across the map. Not only does the Motor Glider give you a tactical advantage, but it’s also a cool way to experience the magnificent scenery from above.

Pemain juga boleh mencuba  Motor Glider pada musim baru ini. Mesin terbang ini hanya akan muncul di Erangel dan Miramar. Ia dapat  dapat menampung dua pemain dan memungkinkan masa perjalanan yang lebih cepat melintasi peta. Motor Glider bukan sahaja memberi anda kelebihan taktikal, tetapi juga cara yang bagus untuk merasai pemandangan indah dari atas.

Pesta tanpa henti dengan Sambutan Ulang Tahun ke-3 PUBG

PUBG is celebrating its 3rd Anniversary called Hundred Rhythms by holding its own music festival straight into the game! Players can join with their friends and celebrate in a special online music party. Watch out for a DJ stage that will pop up in Erangel and Cheer Park. Party non-stop and play exciting rhythm games. A mysterious guess live appearance will also happen so keep an eye on that! Drop the beat because the party never stops in Season 18!

PUBG merayakan ulang tahun ke-3 yang dinamakan Hundred Rhythms dengan mengadakan festival muziknya sendiri terus ke dalam permainan! Pemain boleh bergabung dengan rakan mereka dan meraikannya dalam pesta muzik dalam talian khas. Nantikan pentas DJ yang akan muncul di Erangel dan Cheer Park. Pesta tanpa henti dan mainkan permainan irama yang menarik. Penampilan khas misteri juga akan berlaku jadi awas! Pesta tidak pernah berhenti di Musim 18!

Jangan lupa untuk menambah nilai UC anda untuk PUBG Mobile hanya di Codashop. Kami menawarkan tambah nilai yang lebih mudah dan pantas tanpa perlu log masuk atau kata laluan.

Juara Codashop Global Series Februari Malaysia PUBG Mobile 2021 – TheFarang Guerilla

0
PUBG
Sumber: TheFarang Guerilla

Juara Codashop Global Series Februari Malaysia 2021 – TheFarang Guerilla 

Tahniah diucapkan kepada Juara kejohanan CGS kita kali ini, TheFarang Guerilla! ⚔

Tentang TheFarang Guerilla

Pada CGS yang lepas, mereka berjaya ke pusingan akhir dan menumpaskan 15 squad yang lain dengan mendahului carta pungutan mata. Apa strategi atau tips yang mereka ada bagi membolehkan team ini bergelar Juara? Jom kita lihat!

1. Hi TheFarang Guerilla, boleh introduce team? Apa maksud nama team korang?

Hai, TheFarang adalah mama clan kami dan Guerilla ialah nama lineup Kami . TheFarang bermaksud lain daripada lain dan Guerilla (maksud: menggunakan taktik serang hendap, sabotaj, serbuan, taktik serangan dan lari, dan mobiliti) mencerminkan gameplay kami.

2. Apa yang buatkan korang suka atau mula main PUBG Mobile?

Pada asalnya kami semua main PUBG Mobile hanya atas dasar “just for fun” . Tiba-tiba terdetik untuk menjadi pemain professional PUBG Mobile .

3. Berapa kerap korang train together?

Kami akan train 8 jam setiap sehari.

4. Apa 1 tips yang korang boleh bagi untuk team yang baru nak cuba join tournament?

Untuk team yang baru nak mencuba join tournament, jangan patah semangat apabila kalah. Bangkit dan teruskan training.

5. Dari 10/10, berapa rate korang bagi untuk performance team TheFarang Guerilla masa final round? Kenapa?

Saya bagi 8/10 sebab map pertama dan map ketiga kami tidak berjaya untuk mendapatkan WWCD hahaha

6. Apa impression korang terhadap team opponent yang lain dan macam mana korang nilai performance mereka masa final?

Semua team yang bermain pada Grand Final haritu semuanya mantap dan mempunyai fire power yang padu. Boleh dikatakan mereka semua memberikan saingan yang hebat!

7. Ada plan untuk jadi pro player and join semi pro league in the future?

Ada, kami Farang Guerilla mempunyai satu impian yang sama untuk menjadi pro player dan ingin mewakili negara Malaysia dalam tournament peringkat dunia suatu hari nanti.

8. Just curious, pernah dengar pasal Codashop tak before join Codashop Global Series? Tak pe kalau tak pernah haha

Mestilah pernah dengar sebab kawan kawan top up UC di Codashop hahaha

9. Masa live tournament, macam mana TheFarang Guerilla  manage? Berkumpul sesama or keep your communication through phones?

Kami duduk bersama, dimana semua player TheFarang Guerilla berada di gaming house sekali. Itu merupakan satu advantage untuk kami perbetulkan cara berkomunikasi antara satu sama lain dengan cepat.

10. Ada any PUBG Mobile pro players yang the team jadikan contoh? Kenapa?

Team Secret! Team Secret sudah mewakili Malaysia di tournament peringkat dunia dan kami juga ingin mengikut jejak mereka.

Jom kita saksikan sedikit aksi dari TheFarang Guerilla pada CGS Februari yang lepas;

Wah, besar sungguh impian TheFarang Guerilla! 🤩 Kami di Codashop akan sentiasa ada di belakang untuk menyokong hasrat dan cita-cita team esports di luar sana.

Jangan lupa untuk follow dan like page Facebook Codashop Malaysia kalau tak nak ketinggalan maklumat-maklumat penting berkaitan CGS mahupun promosi menarik! 😁

Jumpa korang semua di Codashop Global Series Mac 2021 yang akan berlangsung pada 19 dan 22 Mac akan datang 📆

Juara Codashop Global Series Januari Malaysia PUBG Mobile 2021 – TT SAVIOUR

0

PUBGJuara Codashop Global Series Januari Malaysia 2021 – TT Saviour

Permulaan tahun 2021 sudah semestinya istimewa buat Juara CGS Januari Malaysia, TT SAVIOUR 🤩 Tahniah juga diucapkan kepada Naib Juara kejohanan CGS kita kali ini, Equinox! ⚔

Tentang TT Saviour 

Admin berpeluang untuk meng-‘interview’ team TT SAVIOUR untuk mengetahui lebih lanjut mengenai kumpulan mereka. Pada CGS yang lepas, mereka berjaya ke pusingan akhir dan menumpaskan 128 squad yang lain dengan mendahului carta pungutan mata.

Jom kita tengok apa yang menarik tentang TT SAVIOUR;

1. Hi TT Saviour, boleh introduce team? Apa maksud nama team korang?

TT ialah nama clan kami iaitu TiyTed Gaming dan Saviour jika diterjemahkan ke Bahasa Melayu ialah penyelamat. Ini bermaksud kami akan sentiasa bersedia untuk menyelamatkan antara satu sama lain di dalam pasukan agar sentiasa berjaya bersama-sama dan meneruskan impian kami.

Sumber: TT Saviour

2. Apa yang buatkan korang suka atau mula main PUBG Mobile?

Melihat player streaming online dan kebanyakannya idola PUBG Mobile. Disamping itu, keinginan untuk membuktikan yang kami juga setaraf untuk menyaingi pemain-pemain profesional.

3. Berapa kerap korang train together?

Pasukan kami akan sentiasa training dalam masa 5 jam bersama-sama menerusi scrim-scrim yang disediakan oleh manager kami dan selebihnya selama 2-3 jam kami akan melakukan individual training seperti training close combat atau pun pemantapan kawalan recoil di training ground atau classic.

4. Apa 1 tips yang korang boleh bagi untuk team yang baru nak cuba join tournament?

Menang atau kalah belakang cerita yang penting tambah pengalaman untuk improve gameplay dan mesti memiliki visi yang jelas ketika melakukan sesuatu perkara supaya kita tidak mudah putus asa.

5. Dari 10/10, berapa rate korang bagi untuk performance TT Saviour masa final round? Kenapa?

7/10. Sejujurnya pasukan kami mengalami sedikit performance drop sebelum kejohanan ini bermula apabila planning dengan gameplay pasukan kurang memuaskan ketika bermain di kejohanan lain. Namun ketika di kejohanan ini, pasukan kami tampil bangkit untuk memperkemaskan gameplay namun jelas masih ada kekurangan dari segi individual mistake dan juga team plan yang ditampilkan ketika kejohanan berlangsung.

6. Apa impression korang terhadap team opponent yang lain dan macam mana korang nilai performance mereka masa final?

Semua team opponent mempunyai firepower yang tinggi dan strategi yang mantap serta memiliki potensi yang lebih besar untuk maju ke peringkat lebih tinggi.

7. Ada plan untuk jadi pro player and join semi pro league in the future?

Kami sepasukan mempunyai impian untuk menjadi pro player dan mengharumkan nama team serta Malaysia.

8. Just curious, pernah dengar pasal Codashop tak before join Codashop Global Series? Tak pe kalau tak pernah haha

Pernah dengar Codashop daripada streamer-streamer Facebook Gaming dan terdapat teammates yang banyak membeli diamonds di Mobile Legends menerusi Codashop.

9. Masa live tournament, macam mana TT Saviour manage? Berkumpul sesama or keep your communication through phones?

Keep communication through phones dan banyak melakukan analisis sendiri untuk diterapkan ketika bermain.

10. Ada any PUBG Mobile pro players yang the team jadikan contoh? Kenapa?

Banyak team Malaysia kini sedang meningkat naik dan kita juga dapat melihat banyak bakat baru yang kini hangat dalam bidang PUBG Mobile ini tetapi kami memilih untuk lebih mengkaji gameplay team-team bertaraf dunia dan diterapkan dalam gameplan kami. Maksudnya lebih kepada mengambil contoh yang baik dari mana-mana pasukan dan mengkaji kekurangan mereka yang boleh kami elakkan.

Menarik sungguh jawapan yang diberikan oleh TT Saviour!🤯 Jom kita saksikan highlight atau aksi menarik dari livestream CGS Januari kita yang lepas;

Tahniah sekali lagi dan Codashop nak ucapkan semoga berjaya di masa hadapan! Untuk team-team yang lain, jangan risau! CGS akan diadakan setiap bulan. Jangan lupa untuk follow dan like page Facebook Codashop Malaysia kalau tak nak ketinggalan maklumat-maklumat penting berkaitan CGS mahupun promosi menarik! 😁

Jumpa korang semua di Codashop Global Series Februari 2021 yang akan berlangsung pada 21 dan 22 Februari akan datang 📆

Jenis-Jenis PUBG Gamer, Anda Yang Mana?

0

PUBG

Adakah anda jenis yang bersembunyi dari pertempuran dan rakan anda mentertawakan anda? Atau adakah mereka bergantung pada anda untuk memimpin mereka dalam pertempuran untuk mendapatkan winner winner chicken dinner? Tidak kira apa gaya permainan anda, kemungkinan anda tergolong dalam salah satu kategori ini.

Dalam post kali ni, kami menyenaraikan empat jenis pemain sebagai cara untuk menerangkan asas pemain PUBG secara keseluruhan. Perbezaan gaya yang besar mewujudkan corak permainan yang tidak dapat diramalkan dan menjadikan dinamik yang menyeronokkan di PUBG.

Captain

Anda merupakan ketua pasukan. Bukan lah macam Captain America dengan kemampuan askar super. Kekuatan anda adalah membuat keputusan penting dalam permainan. Anda lebih fokus pada aspek taktika. Secara jujur, anda mungkin bukan yang terbaik atau menonjol dalam pasukan, tetapi sikap tidak mementingkan diri sendiri membezakan perbezaan yang baik.

Perkara yang lucu mengenai Captain adalah mereka nampaknya lebih fokus melihat peta dan bukannya permainan itu sendiri. Dari sana, mereka mungkin akan membuat anggaran ke mana mahu pergi atau tidak. Captain nampaknya mempunyai pemahaman yang luas tentang permainan untuk membuat keputusan yang paling penting. Sekiranya anda bekerjasama dengan pemain seperti ini, kepercayaan terhadap naluri akan menjadi kunci.

Fragger

Ah, ini jenis yang agresif. Dia biasanya mempelopori pertempuran, mungkin dalam pertempuran jarak pendek dan jarak jauh. Jangkakan fragger untuk memimpin pertempuran dan ‘rush’ bangunan. Dia jenis gilakan ‘kill’! Tapi jangan memeqndang rendah atas kemampuan fragger untuk elak hujan peluru yang menimpa semasa pertempuran atau kebolehan dia untuk tetap hidup ketika bulatan pertama masuk.

Fragger tidak mengambil masa lama untuk membuat keputusan untuk loot barang kerana dia seorang yang mahukan action. Anda boleh menolong pemain seperti ini dengan memberinya senapang serangan pertama dan lampiran penting seperti skop dan kompensator. Anda juga boleh membantunya dengan memberikan rompi kalis peluru terbaik yang ada. Percayalah kami, ini akan membantu anda dan pasukan anda menyerbu bangunan dengan lebih berkesan. Dia mempunyai kemahiran terbaik dalam pasukan, membunuh lebih banyak musuh daripada yang lain dan pasukan pada dasarnya akan menyokongnya. Percaya akan prosesnya, atau lebih baik lagi, percaya Fragger!

PUBG

Support

En. Support adalah penyokong dari segi urusan / pengendalian senjata. Anggaplah dia versi Merchant in Resident Evil dari pasukan anda; dia membawa segala macam peralatan untuk menjaga keselamatan anda (barang penyembuhan) dan menembak (peluru, bom tangan, dll.) pada semua silinder.

Jangan terkejut jika sokongan anda membawa lebih daripada 10 pembalut dengannya. Dia hanya mahu menjaga semua orang yang masih hidup. Selain menangani alat kelangsungan hidup, sokongan juga membuat salah satu pengorbanan utama dalam permainan … Bukan dengan hidupnya tetapi dengan ruang di dalam begnya. Dedikasi mengalir di dalam darahnya untuk memastikan pasukan itu mempunyai amunisi dan ubat tambahan untuk digunakan terutama selepas tembak-menembak kritikal. Adakah anda juga wira yang tidak dikenali?

Scout

Apabila anda memerlukan pengintaian, anda memanggil Scout. Seolah-olah dia dapat meramalkan pergerakan musuh atau tempat mereka bersembunyi. “Hai Cap, izinkan saya memeriksa kawasan ini! Saya rasa saya terdengar gegaran! ”. Dia lah orang yang pertama memeriksa sekiranya line clear, jika ada orang yang mengintai di kawasan itu, bersembunyi di bangunan, atau ada penyamaran di tepi semak.

Scout bergerak lebih awal dari seluruh pasukan untuk memeriksa kawasan. Matlamat utamanya adalah untuk memberi amaran kepada pasukan mengenai kehadiran musuh. Untuk memanfaatkan sepenuhnya scout anda, pastikan dia tidak diperhatikan oleh musuh. Perlu diperingatkan, salah satu kelemahan scout adalah dia biasanya terbunuh terlebih dahulu. Ironik.

Adakah anda tergolong dalam mana-mana jenis pemain PUBG ini? Kongsi pendapat anda di bahagian komen di bawah. Jangan lupa untuk menambah nilai UC anda untuk PUBG Mobile hanya di Codashop. Kami menawarkan tambah nilai yang lebih mudah dan pantas tanpa perlu log masuk atau kata laluan.

 

 

Hero Terbaik Mobile Legends Anda Boleh Beli Pada Tahun 2021

0

Ini adalah tahun baru dan musim baru sekali lagi untuk Mobile Legends. Dengan itu, sudah waktunya untuk mengemas kini senarai hero anda! Tahun lalu, Moonton beri kita beberapa

kumpulan watak yang menarik dengan kemahiran yang luar biasa dan unik. Sediakan Battle Points and Diamonds anda, berikut adalah wira yang perlu anda beli di MLBB 2021 ini!

FIGHTER 

Fighter boleh dikatakan pilihan menyeluruh untuk pasukan. Mereka membina, mempertahankan, dan meningkatkan damage mereka ketika permainan berlangsung. Beberapa fighter juga dapat menyesuaikan diri untuk mengambil peranan sebagai tank dalam pelbagai situasi.

Chou

Boy Kung-Fu yang fleksibel juga menjadi kegemaran konsisten peminat. Chou memiliki kebolehan pergerakan  yang luar biasa untuk mengejar musuh dengan tendangan berapinya.  Dashnya dapat debuff crow control, menjadikan tindakan melarikan diri yang berkesan. Chou mungkin sukar untuk digunakan, tetapi jika anda boleh menguasai hero tersebut, hanya dengan tendangannya musuh anda akan takut. Salah satu yang paling kuat, anda bahkan boleh membina Chou sebagai tank anda. 

Yu Zhong 

Kehadiran Black Dragon memberi nafas baru dalam permainan. Ultimate Yu Zhong mengubahnya menjadi naga terbang besar yang menyerang lawan. Bentuk Dragonoidnya memberikannya kerosakan fizikal tambahan dan meningkatkan kemahirannya yang lain. Sekiranya digunakan dengan betul (pilih side lane), dia sangat sukar untuk dijatuhkan. Dengan kawalan pasifi yang sangat baik, Yu Zhong adalah pilihan utama anda untuk peranan fighter. 

MARKSMAN

Untuk hero yang serba boleh, anda perlu memilih hero dengan damage yang tinggi. Peranan ini  seharusnya dapat melumpuhkan musuh dalam satu atau dua pukulan. Juga, pastikan mereka mempunyai mobiliti yang baik untuk membolehkan anda melepaskan diri dari serangan awal.

Brody 

Brody tidak menggunakan senjata untuk menembak musuh yang membuatnya unik. Brody  menghantar gelombang kejutan yang menyebabkan kerosakan fizikal yang mematikan musuh. AOEnya yang sangat hebat adalah aset dalam pertempuran pasukan dan bahkan boleh menyerang serangan asasnya untuk damage tambahan. Anda hanya perlu belajar untuk berhati-hati untuk elakkan jurang level. 

Wanwan

Jangan sesekali memandang rendah Wanwan. Agile Tiger ini dapat memperoleh savage dengan mudah dengan kemahiran utamanya. Senan g cerita, apabila anda jatuh di bawah perangkap Crossbow of Tang, melarikan diri hampir mustahil. Selain kerosakan Burst and Reap, kelajuan pergerakan Wanwan yang tinggi adalah salah satu kelebihan terbesarnya. Kuasai penembak jitu ini dan anda akan mempunyai senjata yang kuat dalam pertempuran pasukan.

MAGE 

Mage anda harus berfungsi dengan baik dari segi crowd control dan menangani kerosakan sihir. Mereka juga harus berfungsi sebagai sokongan yang boleh dipercayai untuk menjadikan fighter anda bertahan dan melepaskan diri dari serangan. Mage cenderung untuk tewas awal, jadi anda perlu membuat rancangan pelarian sendiri dan berhati-hati.

Vale 

Vale mempunyai prestasi yang baik tahun lalu. Hero ini dipilih untuk bertanding dalam kejohanan Esports utama seperti MPL. Dan Vale tidak mengecewakan. Vale mempunyai banyak kerosakan sihir yang dapat dengan mudah mengatasi musuh. Vale mempunyai  damage AOE, CC dan Burst. Pasifnya memberikan maksimum 80 titik kelajuan pergerakan ketika mencapai tumpukan maksimum. Tambahan, dia mempunyai skin baru (akhirnya!) Yang mesti dimiliki oleh pengguna Vale!

Luo Yi 

Boleh dikatakan mage terbaik, hero ini mempunyai serangan berat yang sangat menyakitkan. Kemahiran pertama dan keduanya menjengkelkan dan sukar dihindari. Dia mempunyai crowd control yang baik. Luo Yi boleh memperlambat musuh sehingga 60%. Dan jika anda berusaha, hero ini dapat menolong anda dan pasukan menuju kemenangan.

ASSASSIN 

Serahkan kepada pembunuh anda untuk mengalahkan musuh-musuh squishy dengan senang. Hero yang licik ini sangat terlatih untuk menyerang secara senyap dan push tower. Mereka mungkin agak sukar untuk digunakan, tetapi setelah anda berjaya mengusasi mereka, anda pasti bakal berjaya untuk carry pasukan anda. 

Benedetta

Pembunuh terbaru tidak mengecewakan! Shadow Ranger ini berkesan untuk mendapatkan surprise kills terutamanya jika anda tidak biasa dengan gaya permainannya. Benedetta wajib dimiliki oleh pengguna assassin kerana hero ini dapat mempertahankan dirinya dengan baik (kemahiran kedua), mempunyai mobiliti yang hebat, dan menyebabkan kerosakan fizikal yang luar biasa. Dia juga cukup menjengkelkan kerana kebolehan untuk muncul dari mana sahaja.

Zilong 

Hibrid fighter/assasin ini telah memulakan kariernya dengan perubahan baru dari Project Next. Zilong lebih hebat dan dapat dengan mudah menjatuhkan menara atau membunuh turtle. Perlu push / split push? Serahkan kepada Zilong. Dia dapat menarik pahlawan yang tidak curiga dengan tombaknya dan berpotensi membunuh mereka dalam beberapa saat. Dari segi kepantasan pergerakan, hanya sesetngah hero  yang dapat melawannya. Hero OG ini tidak pernah pudar!

TANK 

Tank merupakan pelindung yang paling berkuasa. Mereka mengorbankan diri sendiri untuk menyelematkan ahli yang lain. Satu benda anda boleh lakukan untuk memaksimumkan kekuatan tank anda adalah dengan build yang padu dan kuat. Ini kerana tank mempunyai damage yang sangat rendah pada mulanya.

Atlas

Atlas, Ocean Gladiator, cukup tangkas untuk cover teammate semasa pergaduhan pasukan. Dia memiliki kemampuan roaming yang baik yang disokong oleh kemahiran keduanya. Bergantung pada Atlas untuk crowd control kerana Fatal Links-nya yang dapat melumpuhkan banyak hero lain. 

Khufra

The Desert Tyrant masih menjadi pilihan utama bagi pengguna tank pada tahun 2021 ini. Khufra adalah initiator dan crowd control yang sangat baik.Kemahiran keduanya dalam Bouncing Ball berkesan dan menjengkelkan dalam serangan dan pertahanan. Positioning sangat penting untuk memaksimumkan kekuatannyaa. Mengunci musuh + HP regen adalah kekuatan utamanya.

SUPPORT 

Jangan memandang rendah terhadap hero support anda. Mereka melakukan yang terbaik untuk memastikan pasukan tetap hidup dan bertahan sepanjang perlawanan. Mereka menyediakan perisai. Mereka juga melakukan crowd control. Setiap pasukan memerlukan support yang boleh dipercayai sebagai sentuhan akhir untuk mencapai matlamat.

Angela 

Angela masih merupakan hero support yang terbaik di luar sana. Roaming adalah aset terbaiknya kerana kemahiran utamanya dalam Heartguard. Angela memberikan perisai kepada ahli yang lain dan meningkatkan damage. Dia mempunyai crowd control yang menjengkelkan dengan kemahiran keduanya dan dapat memberikan penyembuhan pertama. Dia boleh possess semua orang tetapi fighter/marksman harus diutamakan.

Mathilda 

Mari beri peluang kepada hero support/assassin terbaru untuk bersinar tahun ini. Sama ada untuk menyelamatkan anda dari masalah – kemahiran keduanya (Guilding Wind) memberikan perisai dan kelajuan pergerakan kepada Mathilda. Dia juga membawa kekuatan tambahan kepada anda dengan keunikannya yang unik. 

Jangan lupa untuk top up Diamond Mobile Legends anda hanya di Codashop. Kami menjamin top-up yang lebih cepat dan lebih mudah supaya anda dapat menikmati pengalaman permainan tanpa gangguan.

 

Strategi ML Gaming: Bagaimana Untuk Jadi Efektif Dalam Peranan Anda

0

Mobile Legends Featured Image Banner

Memenangi permainan di Mobile Legends bukan sekadar membunuh musuh yang menghalang. Ia memerlukan pengguna untuk memahami bagaimana setiap wira berfungsi, bagaimana memaksimumkan peranan utama mereka, dan bagaimana untuk melengkapkan setiap gaya permainan. Awasi peta untuk mengawasi pergerakan musuh dan tentukan waktu untuk membantu rakan sepasukan. Sangat penting untuk menggunakan strategi pasukan dengan baiki untuk mendapatkan sumber daya yang paling banyak dan menampung tugas yang ditentukan. 

Gameplay Marksman

Untuk marksman, farming haru diutamakan. Mereka sepatunya boleh farm lebih cepat dari team lawan. Jadi, jungle item level 3 amat disyorkan untuk pengalaman yang lebih tinggi. Kebolehan untuk marksman capai level tinggi dengan cepat amat penting! Kedudukan marksman semasa perlawanan juga amat penting dan boleh mengubah corak perlawanan. 

Tank Gameplay

Tank seharusnya dijadikan tonggak utama yang boleh diharap oleh pemain yang lain. Bersama dengan support pilihan, mereka sepatutnya melindungi shooter dan jangan biarkan mereka mati walau apa pun keadaan. Anda juga boleh belajar berapa banyak damage yang wira anda boleh tampung . Ini membolehkan anda untuk anggar berapa lama anda bertahan dalam satu pertempuran. 

Support Gameplay

Support seharusnya pakar dalam membunuh musuh yang menjengkelkan. Faktor penyembuhan amat penting bagi semua orang untuk bertahan lebih lama dalam pertempuran berpasukan, ditambah dengan kelajuan pergerakan tambahan untuk mengelakkan kawalan orang ramai. Mage semestinya mempunyai waktu yang tepat dalam mantra mantra untuk menentukan tempo dan menambah jumlah pembunuhan.

Fighter Gameplay

Fighter yang kuat mesti sedar bagaimana untuk melibatkan diri dengan betul pada waktu yang tepat, dengan sasaran yang tepat. Assasin yang tangkas harus pandai membunuh musuh di barisan belakang, penyusupan dan tentunya melalui penipuan. 

Apabila team anda sudah faham tentang peranan masing-masing, anda boleh muka berlatih kombinasi hero yang anda boleh gunakan. 

Strategi tertentu yang dapat digunakan oleh pasukan anda akan memberi tumpuan untuk mengarahkan semua sumber daya kepada hero tertentu. Ia dinamakan sebagai funneling atau formasi 1-3-1. Pasukan anda perlu meletakkan hero di lorong tertentu.

Tank, support, dan carry akan berada di lorong tengah. Mereka mesti melengkapkan broam item untuk memastikan keseluruhan emas disalurkan kepada carry. Ganking dan reaping jungle harus dimasukkan dalam agenda utama mereka. Menyerang dan mencuri buff musuh jika anda boleh. Dua hero yang lain boleh melakukan rondaan di lane yang lain dan push sebanyak mungkin. Sudah tentu, mereka mesti bersedia untuk menyerang dan bertahan.

Untuk strategi itu berjaya, anda mesti bekerjasama dan saling berkomunikasi. Cuba untuk guna strategi ini dengan 5-man lineup untuk keberkesanan yang tinggi. 

Kami suggest untuk anda dapatkan granger, Karrie atau Ling untuk bantu team anda sebagai carry. Pasangkan mereka dengan Diggie, X-Borg, dan Khufra atau Hylos dan tengok macam mana chemistry antara mereka.

Anda seharusnya berasa selesa apabila anda menggunakan hero pilihan. Sudah semestinya penyesuaian mesti dibuat semasa sesi draft, tetapi ada baiknya jika anda mempunyai wira yang baik dan tahu bagaimana mengoptimumkan potensi penuhnya. Tonton corak permainan hebat yang lain untuk mendapatkan pengetahuan yang lebih baik mengenai bagaimana mereka bergerak bersama pasukan mereka dan bagaimana mereka menggunakan kemahiran mereka.

Penting juga untuk pemain untuk enjoy the match. Bak kata pepatah Tigreal, “Sound the horn to victory!”

Cara Untuk Beli Royale Pass di PUBG Mobile

0

Anda nak kumpul awesome gadgets dan ganjaran premium di PUBG Mobile?

Royale Pass ialah tiket emas anda untuk kumpul banyak loot dan kosmetik item yang power. Dalam post ni, kami akan ajar macam mana nak beli RP dengan senang! 

Bagaimana RP Berfungsi 

Royal Pass adalah salah satu kaedah terbaik untuk pemain memperoleh ganjaran di PUBG Mobile. Ini adalah acara bermusim di mana pemain dapat mengambil bahagian dalam misi yang berbeza untuk mendapatkan kedudukan dan hadiah yang luar biasa. Ganjaran yang tersedia akan berdasarkan peringkat masing-masing, bermula dari 1 hingga 100 markah. Mata Pass Royale dapat dikumpulkan dengan cara berikut untuk meningkatkan pangkat:

  1. Menyelesaikan Misi Harian RP dan juga Misi Cabaran. Pemegang Elite Pass akan mempunyai akses ke Elite Missions untuk naik pangkat  lebih cepat.
  2. Menyelesaikan cabaran mingguan dan menyertai acara untuk mendapatkan Kad RP Point yang memberikan Mata RP.
  3. Membuka crates  (jika anda bernasib baik), akan memberi anda Mata Royale Pass percuma.
  4. Mengambil bahagian dalam pelbagai acara dalam permainan untuk mendapatkan lebih banyak mata.

Misi Harian lebih mudah sementara Misi Cabaran sedikit sukar, dengan beberapa misi hanya tersedia untuk ahli Elite Pass. Menjelang akhir setiap musim, pemain juga berhak mendapat ganjaran tambahan berdasarkan penilaian bermusim mereka. Apabila anda mencapai peringkat maksimum, anda akan mendapat 600 UC untuk menaik taraf pas  musim depan. Ganjaran Elite Royale Pass bernilai 30,000 UC!

PUBG Royale Pass

Cara untuk Beli Royale Pass 

Untuk membeli Royale Pass di PUBG Mobile, anda perlu mempunyai sekurang-kurangnya 600 UC untuk Elite Pass dan 1800 UC untuk Elite Pass Plus. Klik di sini untuk menambah atau meneruskan langkah di bawah jika anda mempunyai UC yang mencukupi.

  1. Buka PUBG Mobile pada telefon pintar anda.
  2. Klik pada bahagian RP yang terletak di sudut kanan atas skrin anda.
  3. Klik butang Upgrade Pass di sudut kanan bawah.
  4. Pilih antara dua varian Royale Pass (Elite Pass atau Elite Pass Plus).
  5. Klik pada Purchase dan selesaikan pembayaran.

Setelah menyelesaikan pembayaran, UC (Unknown Cash- mata wang dalam permainan dalam PUBG) akan ditolak dari akaun PUBG Mobile anda dan Royale Pass akan dikreditkan kepada anda. Senang teruk! 

Elite Pass Plus

Jenis Jenis Royale Pass

Elite Pass: Memerlukan 600 UC untuk beli. Buka sehingga 100 ganjaran dengan menaikkan rank. Pemain boleh naik sampai 25 rank. Faedah eksklusif lain-lain. Dapat ganjaran segera bernilai 4000 UC.

Elite Pass Plus: Kos 1800 UC. Buka sehingga 100 ganjaran dengan menaikkan rank. Anda mendapat semua faedah yang ditawarkan oleh Elite Pass. Pemain boleh naik sampai 25 rank. Banyak faedah eksklusif tambahan untuk dibuka. Dapatkan ganjaran segera bernilai 10,000 UC.

Terdapat juga Pas Percuma yang tersedia untuk semua pemain.

Pas Percuma: Terbuka kepada semua pemain. Anda mendapat Mata Royale untuk menyelesaikan misi, barang dan peti untuk menduduki tempat dan mengumpulkan hadiah.

Sudahkah anda mendapat Royale Pass terkini? Apa ganjaran kegemaran anda setakat ini? Jangan lupa untuk menambah nilai UC anda untuk PUBG Mobile hanya di Codashop. Anda juga boleh membelinya terus di sini. Kami menawarkan tambah nilai yang lebih mudah dan pantas tanpa perlu log masuk atau kata laluan.

Cara Untuk Farm Battle Points Mobile Legends Dengan Pantas

0

MLBB Tips to get Battle Points Fast and Easy

Battle Points dapat beli benda-benda cool dalam MLBB

Battle Points ataupun BP, ialah mata wang dalam permainan yang boleh diapati. Disamping Diamonds dan Fragments, anda juga boleh menggunakan BP untuk membeli item yang menarik. Pemain boleh mendapatkan sejumlah nilai BP apabila mereka habiskan satu perlawanan, guna BP cards, dan juga dengan menjual inventori item.

Ingin mendapatkan Gusion tetapi masih kekurangan beberapa ribu pada BP? Jangan bimbang!  Kami  telah menyenaraikan di mana dan bagaimana anda dapat memperoleh BP, cara terpantas dan termudah!

Di mana anda boleh menggunakan Batte Points?

Battle Points boleh digunakan untuk membeli item berikut:

Melalui Shop:

Heroes: Nilai dalam lingkungan 6500 – 32000 BP 

Commanders: Untuk Magic Chess. Nilai dalam lingkungan 15000 – 24000 BP

Champion Shop

Preparation:

Emblem Matrix:  Dapatkan 1x (600 BP), Dapatkan 5x (2700 BP)

Emblems: Limited Emblem Chest (400 BP), Lucky Common Emblem Chest (800 BP), Common Emblem Chest (1600 BP)

Preparation Shop

Di mana anda boleh mendapatkan Battle Points?

Ada beberapa cara yang anda boleh gunakan untuk farm BP dengan senang. Anda hanya perlu menyelesaikan tugas atau task, memenuhi keperluan tertentu walaupun hanya dengan bermain. Ianya PERCUMA! Jom kita mulakan dengan cara paling mudah.

  • Chest Percuma: Ya, ianya percuma. Buka chest percuma 4 jam sekali (2 max) untuk dapatkan ganjaran termasuk 40 – 50 Battle Points, emblem fragments secara rawak, Premium Skin Fragment dan lebih lagi. Senang dan mudah! 

Chests

  • Daily Quest: Anda boleh dapatkan BP dengan menyelesaikan Daily Quest (dapatkan sebanyak 230 BP dalam satu hari) selepas anda mendapatkan aktiviti poin tertentu. Capai skor aktiviti terkumpul 800 dalam seminggu dan anda akan dapat 500 Poin Pertempuran tambahan serta ganjaran hebat lain!

Daily Quest

  • Lucky Spin: Anda rasa macam bertuah? Pergi ke tab Shop dan pilih Lucky Spin. Klik pada butang tengah besar untuk mengaktifkan rolet untuk peluang memenangi 300 BP dan ganjaran rawak lain (Featured Hero/Skin, Skin Trial Pack, Lucky Game Fragment, dan banyak lagi). Ia juga memberi anda cabutan betrtuah percuma  setiap beberapa hari. Putaran berkala berharga 20 Tiket.

Lucky Spins

  • 7-Day Login: Macam ni, jika anda login ke dalam MLBB setiap hari, anda akan peroleh pelbagai ganjaran berbeza setiap hari secara percuma. Dan ia termasuk 300 Battle Points pada hari yang ke-5.

7 Day Login

  • Dapatkan Credit Skor yang bagus: Ye, Credit Score anda amat penting dan anda akan peroleh ganjaran disebabkan Credit Score. Jika anda main secara baik (tanpa ada perlanggaran peraturan seperti AFK) dan menjaga skor kredit 110, anda akan peroleh peluang untuk mendapatkan ekstra 10% Battle Points selepas setiap perlawanan. Nilai BP yang anda peroleh setiap minggu and naik daripada 7500 kepada 8500. Woot! 

Credit Score

  • Achievements: Selepas anda berjaya mendapatkan beberapa Achievements dan menyelesaikan beberap tugas lain, anda bakal memperoleh Battle dan Achievement Points. Beberapa pencapaian amat mudah untuk diperoleh jadi pastikan mendapatkan semua achievement yang ada. 

Achievements

  • Main lebih banyak perlawanan “Brawl”: Sekiranya anda lebih meminati permainan yang pendek, Brawl diciptakan untuk anda. Dengan Brawl, and  bukan sahaja dapat meningkatkan skor kredit anda yang hilang kerana laporan tingkah laku dan pelanggaran AFK, tetapi juga sumber Battle Points segera. Anda juga boleh memilih pertandingan AI – berlatih wira anda melawan bot AI – untuk mendapatkan BP.

Brawl matches

  • Trial Cards: Okay mengaku cepat, Trial Card memang fungsi! Kad tersebut dapat membantu kita melihat kemampuan hero ataupun apa efek khas skin tersebut. Tapi setelah anda memiliki  hero tersebut, anda tahu tak yang anda boleh tukar Trial Card kepada…. SURPRISE! 30 Battle Points setiap satu. Anda hanya perlu cari ikon dengan koin berwarna emas di sudut kanan atas. 

Trial Cards

  • Jual item: Setelah beberapa lama, inventori anda akan menjadi semakin penuh dengan barang atau item yang jarang gunakan. Item ini digunakan untuk memperdagangkan ganjaran eksklusif acara, dan jika anda mempunyai lebihan, anda boleh menjualnya untuk mendapatkan lebih banyak Batlle Points. Pastikan untuk melakukan pemeriksaan inventori secara berkala untuk memperoleh purata 30 BP untuk masing-masing.

Sell stuff

  • Mail: Biasakan periksa mail anda. Anda tidak akan tahu hadiah apa yang menunggu. Anda boleh mendapatkan BP tambahan yang dihasilkan oleh sistem sebagai hasil pelepasan item acara, ganjaran kemas kini, dan pampasan lain.
  • Ganjaran Skuad: Adakah anda dan rakan anda dalam satu Skuad? Skuad boleh mengandungi maksimum 9 ahli. Selain keberkesanannya dalam membantu anda naik taraf, anda juga boleh mendapat ganjaran tambahan berdasarkan aktiviti kumpulan, termasuk BP yang berharga.

Squad Rewards

  • Gunakan Kad BP: Anda mahukan BP yang lebih pantas? Aktifkan Double BP Card anda untuk memperoleh BP dua kali ganda. Kad BP tersedia pada jangka masa yang berlainan, dari kesan 1 Hari, 3 Hari hingga 7 Hari. Yang terbaik, ia juga meningkatkan Battle Points maksimum anda yang dapat dikumpulkan selepas setiap perlawanan sebanyak 1500 untuk setiap minggu.

Use BP Cards

  • Main dan jadilah MVP: Akhirnya, anda dapat memperoleh Battle Points dengan hanya bermain dan menikmati permainan. Semakin banyak perlawanan yang anda mainkan, semakin banyak BP yang anda dapat. Ini membantu jika anda memenangi perlawanan dan tampil jauh lebih baik daripada yang lain. Ini kerana, dengan merebut plum MVP anda akan mendapat lebih banyak Battle Point daripada yang lain.

Sekiranya anda bermain secara konsisten, menyelesaikan misi secara aktif, dan memenuhi syarat-syarat tertentu, anda akan memperoleh sehingga lebih dari 10,000 battle Points setiap minggu. Semoga berjaya dan selamat bermain!

Jangan lupa untuk top-up Diamond Mobile Legends anda hanya di Codashop. Kami menjamin top-up yang lebih cepat dan lebih mudah supaya anda dapat menikmati pengalaman permainan tanpa gangguan.

Top Up PUBG Mobile UC Dengan eWallet Anda Di Midasbuy Sekarang! | Touch ‘n Go, GrabPay, Boost

0

eWallets

Top Up dengan eWallets di Midasbuy

Ia lebih mudah, cepat dan selamat bila anda top up dengan eWallet – Touch ‘n Go eWallet, GrabPay and Boost sudah boleh digunakan di Midasbuy sekarang! 😱 Top up PUBG Mobile UC dengan menggunakan 3 eWallet tersebut dan sekiranya anda menggunakan Boost, anda boleh memperoleh lebih banyak Boost Coins untuk setiap transaksi yang berjaya.

Sekiranya anda menggunkan GrabPay, anda juga boleh memperoleh lebih banyak GrabRewards Points! Klik butang dibawah untuk top up dengan eWallet pilihan anda sekarang! Sekiranya anda tidak pasti macam mana, boleh rujuk tutorial yang disediakan di bawah 👇

Top Up UC dengan eWallet

Cara Top Up dengan Touch ‘n Go eWallet

Step 1: Masukkan PUBG Mobile Player ID.

Step 2: Pilih Touch ‘n Go eWallet sebagai pilihan eWallet anda.

Step 3: Klik butang ‘Continue’.

Step 4: Imbas kod QR Touch ‘n Go eWallet untuk habiskan transaksi.

Cara Top Up dengan GrabPay

Step 1: Masukkan PUBG Mobile Player ID.

Step 2: Pilih GrabPay Wallet sebagai pilihan eWallet anda.

Step 3: Klik butang ‘Continue’.

Step 4: Masukkan nombor telefon anda dan masukkan kod yang anda akan terima melalui Sistem Pesanan Ringkas (SMS).

Step 5: Masukkan Grab Pin yang anda telah tetapkan di akaun Grab.

Step 6: Semak maklumat pembelian anda dan klik butang ‘Confirm’ untuk sahkan pembayaran anda.

Cara Top Up dengan Boost

Step 1: Masukkan PUBG Mobile Player ID.

Step 2: Pilih Boost sebagai pilihan eWallet anda.

Step 3: Masukkan nama, nombor telefon, dan alamat e-mail anda.

Step 4: Imbas kod QR Boost QR untuk sahkan pembayaran anda.

Top Up Free Fire Diamonds Menggunakan Kredit Telefon (Celcom, Digi & Maxis)

23

Free Fire Mobile Billing

Membeli Diamonds di Free Fire lebih mudah, selamat dan cepat menggunakan Celcom, Digi dan Maxis. Anda hanya perlu memasukkan nombor telefon anda untuk membuat pembayaran. Tidak perlu mengisi borang atau mendaftar untuk akaun tambahan.

Menggunakan bil pembawa rangkaian seperti Celcom, Maxis, dan Digi juga dijamin selamat kerana tidak ada data peribadi lain yang perlu diisi semasa proses pembayaran. Untuk tambahan keselamatan, pengguna perlu mengesahkan bayaran pada telefon atau peranti mudah alih utuk mengesahkan bayaran. Kaedah ini juga dapat meningkatkan keyakinan pengguna.

Dalam panduan ini, kami akan mengajar anda cara menambah nilai di Free Fire menggunakan Celcom, Digi dan Maxis.

Cara untuk Top Up Free Fire Menggunakan  Celcom, Digi, dan Maxis

Langkah 1: Untuk memulakan transaksi, sila pilih kaedah bayaran e-dompet yang anda mahukan melalui pautan di bawah.

Untuk pengguna Digi, sila klik sini
Untuk pengguna Maxis, sila klik sini
Untuk pengguna Celcom, sila klik sini

Langkah 2: Pilih jumlah Voucher anda.  Garena Shell Amount Free Fire

Langkah 3: Pilih rangkaian mudah alih (Celcom, Digi, Maxis) anda.Mobile Billing Options Free Fire

Langkah 4: Semak pembelian anda, klik alamat e-mel dan klik pada butang “Buy Now” untuk menyelesaikan transaksi.Email Address - FF

Langkah 5: Sebaik sahaja anda menerima kod voucher anda, teruskan ke laman rasmi tebus Garena untuk menukar Garena Shell anda menjadi Diamonds Free Fire.

Setelah menebus voucher Garena Shells anda, Diamonds Free Fire akan ditambahkan secara automatik dalam akaun permainan anda. Log masuk aplikasi Free Fire dan anda boleh mula berbelanja untuk kandungan premium!

Jadual Penukaran Garena Shells kepada Free Fire Diamond 

Garena Shells Free Fire Diamonds
10 20
20 40
50 100
100 205
200 420
300 650
500 1,100
1,000 2,250


Promo Celcom, Digi dan Maxis Free Fire 

Kami kerap bekerjasama dengan syarikat rangkaian mudah alih terkemuka di Malaysia untuk memberikan tawaran terbaik kepada pengguna kami. Dapatkan tawaran istimewa kami segaran dengan menekan butang “Subscribe” di blog Codashop MY dan ikut kami di Facebook dan Instagram.

Booyah!

1,408,511FansLike
35,300SubscribersSubscribe

Promos